01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Зловреден код за Android абонира потребителите към платени услуги

haker virus

Екипът на Microsoft 365 Defender сподели информация за зловреден код, който добива все по-голяма популярност. Чрез него е възможно добавянето на платени абонаменти без знанието на потребителя.

Трябва да отбележим, че този тип атаки не са лесни за изпълняване и изискват няколко стъпки. Приложенията съдържащи този зловреден код използват динамично разтоварване на кода, като абонаментите се начисляват към месечната сметка за мобилната услуга.

Разчита се на използвания от клетъчните мрежи WAP (wireless application protocol), като логично в някои случаи методът не работи при свързана Wi-Fi мрежа. При преминаване обаче към мобилната мрежа, софтуерът ви абонира за услуги на заден фон.

Изисканите данни се попълват вместо потребителя, а известията биват скривани. Трябва да отбележим, че зловредният код се разпространява до голяма степен извън Google Play, тъй като Google ограничава употребата на зареждане на динамичен код от приложенията.

Това означава, че трябва да проявявате внимание при инсталиране на външни приложения.

Източник: Microsoft


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!