19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Велинград празнува

Velingrad

На 2 юли, с тържествено отбелязване на Деня на Велинград, за 49-ти път ще бъдат открити Велинградските празници на културата. Честването започва в 9:00 часа с божествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която ще бъде открит XII Международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и танци „Дъга над Клептуза”.

Специално за жителите и гостите на града сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, който ще бъде посрещнат на ж.п. гарата в 10:15 часа.

Началото на културните празници е от 19:00 часа, пред сградата на общината, откъдето по традиция ще тръгне парад-дефиле с Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” към пл. „Николай Гяуров”.

На официална церемония ще бъдат връчени плакети на удостоените със званието „Почетен гражданин на Велинград“ – Златното момиче и олипмпийска шампионка по художествена гимнастика Лаура Траатс, проф. д-р Христо Хайденски и посмъртно София Ключкова. Празничната вечер ще завърши със спектакъла „С Велинград в сърцето”, а специален гост-участник в първия ден от празниците е Владимир Ампов-Графа.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!