16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започва приемането на заявления за отпускане на целева помощ за отопление

durva

От 1 юли започва приемът на заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отоплениеза предстоящия зимен сезон 2022/2023 г., съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Заявленията могат да се подават до 31 октомврина място в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес или в специално организирани за целта приемни, чрез Системата за сигурно електронно връчване, подписани с персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт или с квалифициран електронен подпис, както и чрез лицензиран пощенски оператор.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2022 г. до 31 март 2023 г.

Размерът й ще бъде определен със заповед на министъра на труда и социалната политика съобразно решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цените на електроенергията за бита от 1 юли, което предстои да бъде обявено.

Право на целева помощ за отопление имат хората и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца, преди месеца на подаване на заявление-декларацията, е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп съобразно възрастта, семейното положение, здравословното състояние, наличието/липсата на съжителство и други констатирани обстоятелства.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!