19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:30, 30 юни 20221min

Криминална хроника

police.

Варвара. Мъж отглеждал марихуана е установен и задържан от служители на РУ-Септември. Екипи от полицейското управление извършили проверка в къщата на 50-годишен мъж от село Варвара. Вътре те открили две растения в саксии и в начален етап на развитие. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на канабис. Марихуаната е иззета, а притежателят и задържан в ареста. По случая е образувано досъдебно производство.

Юнаците. Млада жена извършила вандалска проява е установена от криминалисти от РУ-Пазарджик. Преди няколко дни късно вечерта неизвестен счупил предно панорамно стъкло, задно странично стъкло и стоп на лек автомобил „Рено“. Возилото било паркирано на улица в пазарджишкото село Юнаците, а негов собственик е 34-годишна жена от село Мокрище. На местопроизшествието бил извършен оглед, а разследването поето от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. В рамките на два дни органите на реда успели да установят, че автор на посегателството е 31-годишна от село Юнаците. По случая се води досъдебно производство.

Ракитово. Възрастна жена загубила се в гората бе открита в резултат на съвместните усилия на полицаи, пожарникари, горски работници и доброволци. Това е втория пореден случай в рамките на една седмица на издирвани хора, загубили се в планината. Всичко започнало в късния следобед, когато 76-годишната жена от Ракитово тръгнала в планината за гъби заедно със своя син и техни близки. В района на местността „Блатца“ жената се отделила от групата и поела по пътека навътре в гората с намерение на открие хубави гъби. Тя обаче се забавила притеснени нейните близки започнали да я търсят, но уви безуспешно. Тогава около 20 ч. подали сигнал на телефон -112 в РУ-Велинград. За не повече от половин час бил сформиран екип от служители на полицейския участък в Ракитово, пожарникари от РСПБЗН-Велинград, лесничеи от ДГС-Ракитово и близки на жената. Те се разделили на няколко групи и започнали да претърсват района. Ситуацията се усложнила допълнително, защото планинският терен не бил лек,  разразила буря, завалял пороен дъжд съпроводен с гръмотевици. Освен това пенсионерката не носила в себе си мобилен телефон, а здравословен проблем не и позволявал да говори и вика силно. За радост обаче имала в себе си малка свирка, която използвала, за да бъде чута ако тръгнат да я търсят. Така на около два километра навътре в гората, мокра до кости и изплашена тя била открита от горски служител. Той я транспортирал с джип и я предал на близките и.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!