08 август 2022
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От 1 юли : Минималната пенсия става 467 лв.
Снимката е илюстративна

pari

10% повишение на всички пенсии от 1 юли, запазване на добавката от 60 лв., нарастване на минималната пенсия до 467 лв. и на максималната до 2000 лв. Това реши парламентът във вторник, когато окончателно беше гласувана актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване.

Промените бяха предложени от Министерския съвет и бяха приети с почти пълно или пълно мнозинство, въпреки критики от страна най-вече на ГЕРБ и ДПС.

От 1 октомври се предвижда още едно вдигане на максималната пенсия – този път до 3400 лв., колкото е размерът на максималния осигурителен доход.

Без дебати парламентът прие и актуализацията на бюджета на Здравната каса. Днес предстои депутатите да гласуват актуализацията на националния бюджет.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!