25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:43, 22 юни 20221min

Изнесен урок представиха днес в „Биовет“ АД ученици от Иновативно училище „Св. Патриарх Евтимий“

otkrit urok sv patr evtimii biovet.......

Пещера. Възпитаниците на ОУ „Патриарх Евтимий“  представиха свои презентации по темата „В хармония с природата“. Това е част от национална програма „Иновации в действие“, първият модул от която е „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“.

Снимка : peshteraprim

Учениците демонстрираха познания в областта на опазването на околната среда, а по време на урока модериран от преподавателката им Яна Костадинова стана ясно и това, че всички участници в събитието са посадили ново дръвче в училищния двор.

Снимка : peshteraprim

Ръководителят на отдел „Екология“ в „Биовет“ АД Иван Златев представи на учениците пътя на отпадъците от производството на предприятието и всички форми за тяхното рециклиране. Той акцентира на факта, че фирмата разполага с пречиствателна станция за отпадни води, иновация е и фотоволтаичен парк, като по този начин се намалява консумацията на конвенционалната еленергия и се увеличава делът на зеленана енергия, а това помага за намаляването на въглеродния отпечатък.

Снимка : peshteraprim

Пречистването на въздуха се осъществява на няколко степени чрез пречиствателни съоръжения. „Биовет“ АД подкрепя и местни инициативи за почистване на околната среда, като Иван Златев припомни почистването на Стара река и последвалото след това зарибяване с пъстърва. Конкурсът за най-добре зацветен двор и съдействието за озеленяването на града и училище „Патриарх Евтимий“.

Учениците бяха поздравени от директорката на ОУ “Патриарх Евтимий“ – Калинка Павлова:

„Радвам се, че вие сте постигнали това ниво на знания, систематичността, с която представяте усвоения материал и направо сте готови да издадете учебник по този предмет, защото такъв учебник няма. Поздравления и за учителя, който е успял да постигне това с учениците и да изгради у тях мотива да бъдат добри хора, с мисъл за утрешния ден, с екологична култура и с внимание, какво правят и как да спомагат за опазването на околната среда. Благодаря на ръководството на „Биовет“ за гостоприемството и домакинството.

Снимка : peshteraprim

Ценното на нашата иновация е това, че нямайки учебници учениците посещават институции или фирми, и на място се запознават с производствените процеси, така сами добиват представа и знания от служителите и работещите там. Благодарим на ръководството на „Биовет“ за това, че първо те ни подадоха ръка, когато тръгнахме по пътя на иновациите, заедно съхранихме нашия зелен двор, благодарим и за инициативите за опазване на природата, като почистването на реката, фестивала „Пъстроцветна Пещера“.

Вие утре ще видите и наградените ученици от литературните конкурси, които организира „Биовет“. Ние не за първи път идваме тук, наши ученици са посещавали предприятието и преди, благодаря за това, че винаги сме добре дошли и добре посрещнати.“

 

Снимка : peshteraprim

„Много съм впечатлена и от училището, и от предприятието. Радвам се, че се прилагат иновативни практики като създаване на фотоволтаичен парк и собствена пречиствателна станция. След като една фирма е отговорна към околната среда, следва да кажем, че е отговорна и към хората. Аз съм преподавател по химия и биология в иновативно училище СУ“Христо Ботев“ в Карнобат, които са органично свързани с опазването на природата и участвам в проекти по екология, които реализираме с нашите ученици.“ – разказа участничката в изнесения урок Мата Янкова.

Снимка : peshteraprim

В третия ден на програмата „Иновации в действие“ е предвиден иновативен урок по родолюбие и посещение в крепостта „Перистера“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!