24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Внимание! Нова измама във „Фейсбук“

facebook

За измама в социалната мрежа „Фейсбук“ съобщи „Нова телевизия“ – хакери разбиват профили и искат пари от приятелите на потърпевшите, представяйки се за тях. Сценариите са различни, но по един или друг начин хакерите успяват да откраднат лични данни или различни суми пари. За целта най-често се изпраща сметка, която трудно може да се проследи, по която с различен мотив да бъдат превеждани сумите.

Жертвите на измамата са десетки, каза Георги Димитров, експерт по киберсигурност. Вариантите за пробив на фейсбук профилите са различни – от недостатъчна защита, през теч на лични данни до фишинг атаки и вируси, които заразяват устройствата и дават пълен достъп до данните.

„Данните изтичат в интернет, качват се в една база данни, от там всеки може да ги ползва както намери за добре“, казва Борис Гончаров, експерт по киберсигурност. По думите му не се атакува директно платформата на „Фейсбук“, а човек сам по невнимание предоставя личните си данни. Според специалистите мишените също не са случайно подбирани, обикновено се избират хора, които имат голям брой приятели, бизнесмени, лекари.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!