18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бивш народен представител и медицинска сестра дариха кръв за нуждаещите се жени

kruv hemodializa

Пазарджик.  След като бившият народен представител от Пазарджишки избирателен район Десислава Тодорова стана първият доброволен кръводарител, който се отзова на спешния апел на Отделението по трансфузионна хематология, 27-годишната кардиологична медицинска сестра в МБАЛ “Хигия“ Анастасия Георгиева също се отзова на спешния призив за даряване на кръв от рядката кръвна група В отрицателна. Младата майка посети Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, за да дари кръв за втори път.

Това се случи часове, след като началникът на отделението д-р Ваня Стоева апелира за даряване на кръв от рядката кръвна група В отрицателна, която е необходима за кръвопреливания на две родилки от Акушеро-гинекологичното отделение.

„Двете жени от с. Алеко Константиново и село Варвара вече са добре и затова се прекратява спешната акция за безвъзмездно кръводаряване“, съобщи началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Ваня Стоева. Тя сърдечно благодари на Анастасия Георгиева, Десислава Тодорова и всички граждани, изявили желание да дарят кръв и да помогнат.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!