27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:54, 15 юни 20221min

Отново заслужени успехи за децата от класа по народно пеене

nagradi shiroka luka cplr odk

Пещера-Широка лъка. Отново заслужени успехи за децата от класа по народно пеене на Здравко Мандаджиев и корепетитор Велизар Цонев към ЦПЛР-ОДК Пещера.

На четвъртото издание на националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“, който се състоя на 11 и 12 юни в родопското село, нашенчетата отново впечатлиха журито със своето майсторство.

В III възрастова група – от 5 до 7 клас (изпълняват по една бърза и една бавна песен или две пиеси по избор), бяха наградени със златни медали Добромира Банкова и Мина Душева. Със сребро се окичиха Теодора Ненкова, която получи и парична награда и Калина Иванова.
В  IV възрастова група  от 8 клас до навършване на 18 години, се представи Йорданка Лабова. Тя получи сребърен медал за своето изпълнение.
Във II възрастова група – от 1 до 4 клас (изпълняват по две бързи песни или инструментални пиеси), сребърни медали в Пещера донесоха Емилия Башева, Теменужка Димитрова, Мариян Кабаков и Христо Цонев.
Конкурсът се организира от НУФИ „Широка лъка“ с подкрепата на Министерството на културата, кметство Широка лъка, община Смолян. Мисията на конкурса е да съхранява и популяризира уникалността на българския музикален и танцов фолклор, уточняват от НУФИ.   Конкурсната сцена в Музикалното училище дава възможност за изява на малки и големи изпълнители на български фолклор.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!