28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

НС гледа на първо четене актуализацията на бюджета

narodno sabranie

Очаква се актуализацията на бюджета да бъде разгледана на първо четене в пленарната зала тази седмица. Законопроектите, с които тя трябва да бъде осъществена, влизат за разглеждане в Народното събрание в момент на политическа криза и при безпрецедентно отхвърляне във водещата парламентарна комисия по бюджет и финанси.

Въпреки че промените в бюджетите на държавното обществено осигуряване и здравната каса бяха одобрени на първо четене от бюджетната комисия, актуализацията на държавния бюджет не срещна подкрепа. Практически, ако тя не бъде подкрепена, нито един от останалите текстове не може да бъде осъществен. Финансовият министър Асен Василев изрази надежда.

„…че в Българския парламент има достатъчно отговорни депутати, за да се приеме актуализация“.

Актуализацията на бюджета предвижда осъвременяване на пенсиите от 1 юли, с които минималната пенсия ще стане 467 лева, а максималната – 2000. От 1 октомври ще има ново преизчисление. Очакват се нови ДДС ставки за хляба – нула процента, а за енергоносителите – 9 вместо 20 на сто.

След разрива в управляващата коалиция подкрепата за законопроектите не е сигурна, а и очакването за обсъждането им в парламента идва на фона на заявката за вот на недоверие към кабинета от ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!