29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Дневният център за възрастни хора с физически увреждания“ в Община Пещера стана на 13 години

13 g dom hora s uvrezhdania........

Пещера. Развиваме се, продължаваме напред и смятам, че се променяме за добро. Това каза за Peshteraprim Соня Бурова ръководител на „Дневният център за възрастни хора с физически увреждания“ в Община Пещера в навечерието на неговия 13-ти рожден ден.

Снимка : peshterprim

На 15.06.2009г. по програма ФАР  е открит  „Дневният център за възрастни хора с физически увреждания“ в община Пещера с капацитет 36 потребители на социални услуги.

Снимка : peshterprim

„Партньорството между Общината и центъра е много ползотворно. Искаме да покажем, че тези хора не ги крием, както е било в миналото, показваме, че са значими и важни за нас. Голяма част са били дейни хора, които винаги имат какво да разкажат и са щастливи да има някой, който може да ги изслуша „, каза Соня Бурова. Тя благодари за добрите практики между двете институции, пожела здраве и късмет на своите колеги и обеща на хората, които ползват услугите още повече усмивки, доброта и разбиране.

Снимка : peshterprim

За да уважат празника тук пристигнаха Йордан Младенов-кмет на Община Пещера и неговите заместници Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова.  „Хората с увреждания намират в Дневния център топлина, уют, разбирателство и грижа от ръководителя на Центъра, социални работници,  трудотерапевти и асистенти. Тук придобивате нови знания, необходими за по-добър живот и надграждане на способностите. Ролята на Общината в предоставянето на социалните услуги е голяма, необходима е стегната организация и отношение към хората. Ще продължим да бъдем партньор и съмишленик, ще развиваме и обогатяваме базата и услугите за да се чувствате отлично.“, каза Младенов. Той поздрави присъстващите и пожела успехи и добруване.

Снимка : peshterprim

Към момента капацитета и заетостта на социалната услуга, предоставяща качествена грижа на пълнолетните лица с увреждания е 28 потребители.

Снимка : peshterprim

С музика, песни и танци подарени от танцьорите на ЦПЛР ОДК, голяма торта и много смях всички дълго ще помнят този рожден ден и ще очакват следващите с надежди за здраве и благополучие.

Снимка : peshterprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!