13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

По вариант 1 пишат седмокласниците и десетокласниците на матурата по БЕЛ

uchenici

Пещера. По вариант 1 ще пишат днес седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература (БЕЛ), което започна в 10:00 часа. Изпитният вариант, от два възможни, беше изтеглен  в Министерството на образованието и науката, в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

156 са седмокласниците, които ще работят по изпитния вариант. Те са от ОУ“Св. Патриарх Евтимий“, ОУ“П.Р. Славейков“, СУ“Св.Кл.Охридски“ и ОУ“Л.Каравелов“.

Десетокласниците, които се явяват на препитването са 72-ма. Те са ученици от СУ“Св.Кл.Охридски“, ПГХВТ“Ат. Ченгелев“ и ОУ“Л. Каравелов“.

На 16 юни ще се проведе изпита по математика.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!