19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:39, 9 юни 20221min

Младенов похвали за усърдието и придобитите знания учениците от ДПУ- Пещера

dpu peshtera kmet nagradi nesebar

Пещера. Учениците от 4 клас на Детско полицейско управление – Пещера се завърнаха от Несебър, където взеха участие в Международни състезания с участието на деца от страната и Близкия Изток. Както съобщихме по-рано, те получиха специални награди за усърдието и придобитите знания от началника на РУ-Несебър инсп. Коста Кирязов и кмета на общината – Николай Димитров.

За да споделят своята радост от постигнатите отлични резултати и да изкажат благодарност към ръководството на Община Пещера за оказаното съдействие и помощ, малките полицаи посетиха администрацията в Пещера. Там се срещнаха с кмета Йордан Младенов, за да го запознаят с подробности от състезателния процес. За спомен шестте пещерчета направиха обща снимка с Младенов и своите ръководители.

Ръководители на ДПУ – Пещера са инсп. Иван Христев, Цветелина Иванова и Цветелина Ибришимова.

12 малчугани – шест българчета и шест деца от Сирия, Афганистан и Ирак, успешно преминаха петдневен превантивен обучителен лагер, организиран от МВР и Върховният комисариат за бежанците към ООН в България.

Шестте пещерчета са част от инициативата „Детско полицейско управление”, по която към момента на територията на страната функционират общо 67 структурни звена.

Успешно приключилите обучението си малчугани освен медали и купи получиха и много награди, осигурени от Върховният комисариат за бежанците към ООН в България и МВР.

Припомняме, че за успешното реализиране на инициативата „Детско полицейско управление” е сключено Споразумение меж0ду МВР и Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК, Българския туристически съюз, Българска православна църква и Национално сдружение на общините в България, като идеята на МВР е повече институции да обединят усилията си в работата по превенция и в името на децата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!