16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:16, 7 юни 20221min

Криминална хроника

police

Звъничево. В петък вечерта около 22.00 часа на пътя между Пазарджик и Белово в района на пазарджишкото село Звъничево. 31-годишен мъж от септемврийското село Ветрен дол управлявал лек автомобил „Ауди“ по посока за областния град. В района на село Звъничево той блъснал пресичащия пътното платно 33-годишен мъж от селото.  Резултат на удара пешеходецът е загинал на място. Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик са тествали водача за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик.

Пазарджик. Малко след полунощ в събота на кръстовище в областния град. 45-годишен мъж от Пазарджик управлявайки лек автомобил „Сеат“ не спрял на знак „Стоп“ и не пропуснал движеща се „Хонда“ с водач 40-годишна пазарджиклийка. В резултат на удара е пострадала жената зад волана на японското возило. Тя била транспортирана и настанена за лечение в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на дясната ръка. И двамата са тествани с дрегер, като пробата за алкохол при мъжа отчела 1.12 промила. И на двете местопроизшествия са извършени огледи, водят се досъдебни производства.

Пазарджик. Бързи производства се водят спрямо петима шофьори. През уикенда автопатрули при сектор „Пътна полиция“ и районните управления в цялата област са извършили засилени проверки на водачите на автомобили. Така били засечени четирима мъже от селата Ляхово, Бошуля, Варвара и от гр.София. Те били зад волана на автомобилите си след употреба на алкохол в рамките между 1.44 и 2.33 промила. На улица във Велинград униформените установили, че 31-годишен жител на курорта управлява автомобил „Рено“ с прекратена регистрация.

Пещера. Млада жена е задържана с наркотици от служители на РУ-Пещера. В петък екипи на полицейското управление в родопския град провели полицейска акция за противодействия на притежанието и разпространението на наркотици. Полицаите спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“ с водач 75-тодишен мъж от Пещера. Във возилото пътувала и 52-годишна жена от същия град. По време на проверката органите на реда установили, че жената държи в себе си 104 броя полиетиленови топчета съдържащи суха листна маса. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Общото количество на откритата дрога е малко над 20 грама. Жената е задържана в ареста за срок от 24 часа. По случая се води бързо производство под надзора на прокуратурата.

Бъта. Мъж съхранявал незаконно добити дърва е установен от панагюрски полицаи. Служители от полицейското управление в Панагюрище извършили проверка на имот в село Бъта. Така било установено, че собственикът му 47-години от същото село съхранявал пред къщата си два кубически метра широколистни дърва. Те не били маркирани с контролна горска марка, а стопанинът не представил никакви документи за техния произход. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!