28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ангел Башкехайов и Даниел Попов ще открият сезон 2022 на борда на Peugeot 208 Rally 4

bashkehayov rali 22 (2)

Пещера. През предстоящия уикенд 19-22.05.2022 на чешкото рали „Český Krumlov“, 2-ри кръг от Европейския рали Трофей, екипажа Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще открият сезон 2022 на борда на познатото Peugeot 208 Rally 4. Организаторите на надпреварата са предвидили малко над 155 състезателни километра, а в надпреварата участие ще вземат близо 100 екипажа.

 

В края на миналата седмица Дани направи своята подготовка на автомобила за предстоящото събитие.

„Направихме 2 кратки теста с цел настройка на колата за тесните и технични отсечки в предстоящото рали. Шампионата в Чехия традиционно е много силен, нашата цел е да опознаем състезанието и отсечките и да „загреем“ след дългата пауза“, сподели Даниел Попов.

 

“Имам опит от миналата година, когато взех участие в ралито с Никола Мишев. Чешките отсечки са коренно различни от познатите у нас. Чешкият шампионат е много силен и традиционно ралито събира много публика.

Заедно с Дани направихме кратък тест,, чувстваме се в добра форма, както се казва, не сме загубили чувството. Вярвам, че ще се получи доста добро състезание, имайки предвид силната конкуренция в нашия клас”, сподели Ангел в навечерието на състезанието.

 

Паралелно с рали „Český Krumlov“ и по същите трасета, но с 4 часа разлика се провежда и ралито “Czech New Energies Rallye” 2-ри кръг от Световния Шампионат за електрически автомобили на FIA.

В него участие ще вземе екипажа Христо Христов и Дилян Попов от отбора на Be Fit.

“ С моят приятел Христо участваме в регуларити състезания с електрически автомобили от миналата година. Имаме скромен опит от участие в 4 състезания през 2021-ва. За тази година решихме да вдигнем малко летвата като вземем участие в няколко кръга от световния eFIA шампионат. Състезанията са много интересни и въпреки че в регуларити шампионата липсва елемента „бърза скорост“ едно състезание може да бъде изключително динамично с необходимост от много прецизни навигационни и пилотски умения“ – каза навигатора Дилян Попов.

 

Екипажите на чичо и племенник Попови си партнират за пореден път с добре познатия лидер на бебешки и детски стоки у нас – фирма BEBELAN (www.bebelan.bg) както и с верига дрогерии Be Fit (www.befit.bg)

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!