29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:23, 18 май 20221min

Метеорологична прогноза

losho vreme

Ще премине студен атмосферен фронт,  ще нахлуе студен въздух.

Има условия за локални проливни дъждове и градушки.

След обяд от север явленията ще затихват и облачността ще се разкъсва и намалява. До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат.

В 25 области кодът е жълт заради силен северен вятър с пориви до 16-20 m/s. В някои от „жълтите“ области има предупреждение и за силен дъжд с гръмотевични бури (Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново). Оранжев е кодът в Пловдив, Смолян и Кърджали, където ще има локални интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакваните количества са 10-30 mm, локално – до 50 mm. Вятърът от североизток ще се усили и ще е с пориви до 25 m/s.

Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще са от 15-16° на места в Североизточна България, до 24-25° в Горнотракийската низина, но и там в следобедните часове рязко ще застудее. В София максималната ще е около 19°.

Над планините времето ще е предимно облачно и дъждовно, на много места с гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър и с него температурите чувствително ще се понижат. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°, а до края на денонощието ще се понижат с още 6-7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, ветровито с валежи от дъжд. След обяд валежите от север ще спират Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и с него ще застудява. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!