25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Левски спечели купата срещу ЦСКА София

levski kupa

Левски спечели Купата на България след победа на финала над големия съперник ЦСКА София с 1:0.  Трофеят е първи за „сините“ от 2009 година и първи в турнира за Купата от 2007 година.

Илиян Стефанов вкара единствения гол в началото на втората част.

Левски имаше игрово предимство през по-голямата част от мача, докато „червените“ за пореден мач тази пролет бяха напълно безпомощни в атака и не отправиха нито един точен удар в рамката на вратата.

През първата част значително по-интересно бе по трибуните, където повече от 40 000 зрители създадоха огнена атмосфера, докато на терена двата отбора се дебнеха „на ходом“, без да създадат сериозни ситуации за гол.

В 20-а минута Илиян Стефанов се озова на стрелкова позиция след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА София, но не намери добре топката и не успя да нанесе точен завършващ удар.

За „червените“ Греъм Кери стреля опасно от файл на сантиметри над вратата, а Тибо Вион от воле би в аут след центриране на Йотов.

В 37-ата минута Билал Бари се засуети и не успя да се възползва от грешка в отбраната в червено и пропусна отлична възможност.

Левски стигна до скъпоценното попадение в 57-а минута чрез Илиян Стефанов. Грешка на Томас Лам позволи на Уелтон да пробие през центъра, впоследствие топката стигна до Стефанов, който от дъгата на наказателното поле стреля и след рикошет в крака на Мено Кох влезе в мрежата.

Драган Михайлович изпусна най-чистото положение пет минути преди края, когато получи успоредно пас от Георги Миланов, но Бусато спаси.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!