20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Маргарита Иванова и Спас Киричев ще гостуват на художествената галерия в Пещера

izlozhba spas kirichev

Пещера. На 17 май ХГ „Проф. Веселин Стайков“ ще представи изложба керамика и скулптура на Маргарита Иванова и Спас Киричев. Откриването е насрочено за 17:30 часа.

МАРГАРИТА ИВАНОВА е  родена в град Пазарджик. Завършила е Националната художествена академия – гр. София, специалност „Приложно изкуство – керамика. Работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. Член на СБХ. Председател на Представителство на СБХ – Пазарджик. Председател на ДПХ – Пазарджик. Член на международна творческа организация Creative-Kreis-International-world wide artist. Член на ДПХ – Пловдив.
Получава награда за творческо представяне на Община Пазарджик – през 2003, 2017, 2018 и 2019 г. Награда „Георги Машев“ на Дружеството на пазардишките  художници – 2012 г. Номинация за художник на годината за 2012 г. и 2019 г. 2020 г. Второ място на Международна изложба-конкурс, Пролет 2021г. „Женският образ“ в Санкт Петретбург, Русия. Има реализирани над 10 монументални творби из цялата страна. Организира над 20 самостоятелни изложби в различни градове на България. От 1994 г. участва в международни и национални пленери и симпозиуми в България, Украйна, Македония, Молдова, Беларус, Крим и Русия. Активно участва във всички изложби на секция Керамика“ към Съюза на българските художници, в изложбите организирани от Представителството на СБХ Пазарджик, в Общите изложби организирани от Дружеството на пазарджишките художници и Общите изложби на Дружеството на пловдивските художници. Тя е галерист на галерия „Артфорум“ в град Пазарджик. Нейни творби притежават различни частни колекции както в България така и извън нея.

СПАС КИРИЧЕВ е роден през 1959 г. в гр. Пазарджик. 1988 г. – Завършва Художествена Академия в гр. София специалност “Скулптура” при проф. Борис Гондов. Член на СБХ. Получава награда за скулптура в ОХИ “Благоевград”. Награда на Община Пазарджик 2001г., 2013, 2019 г. Награда на СБХ – 2016 г.  Участва в изложба в гр. Бургведел – Германия. Член на ДПХ – Пловдив, член на ДПХ – Пазарджик. Работи в областта на монументалната скулптура и малка пластика. Реализирал е над 30 монументални творби – паметници, бюстове на известни личности, фонтани и пластики в различни градове на България. Със над 20 самостоятелни изложби из цяла страна. Участва в международни и национални пленери и симпозиуми в България, Молдова, Крим, Беларус. Активно работещ творец. От 1989 г. редовно участва в общи художествени изложби организирани от секция „Скулптура“ към СБХ, изложби организирани от Представителството на СБХ – Пазарджик, в изложби на Дружеството на пазарджишките художници, общи изложби на Дружеството на пловдивските художници. Негови творби притежават различни частни колекции както в България така и извън нея.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!