24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:25, 12 май 20221min

Криминална хроника

us police cars

Пазарджик. Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха криминално проявен извършил грабеж. Престъплението било извършено снощи около 19.30ч. на улица в областния град. 74-годишна жена била нападната от непознат мъж, който успял с помощта на физическа сила да отмъкне дамската и чанта. В нея жертвата носила личните си документи, мобилен телефон и сумата от 200 лева. Жената подала сигнал в РУ-Пазарджик, а от там случая бил поет от служители на сектор „Криминална полиция“ в Резултат на бързата и адекватна реакция малко по-късно бил задържан 54-годишен мъж от село Момино село, община Раковски. Той е с множество криминални регистрации и е осъждан. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, по случая се води досъдебно производство.

Велинград-Пазарджик. В началото на месец март в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от 77-годишна пенсионерка от пазарджишкото село Гелеменово. Тя съобщила, че била измамена от непозната жена през януари тази година. Тъжителката обяснила на полицаите, че докато била в областния град към нея се приближила извършителката. Непознатата успяла да убеди възрастната жена да изтегли парична сума от офис на фирма за бързи кредити. Уговорката била, че след изтеглянето на сумата пенсионерката ще услужи на измамничката със сумата от 300 лева. Обяснението било, че парите са на заем и ще бъдат възможно най-скоро върнати. Старицата се доверила и така била измамена. При проведеното няколкомесечно разследване органите на реда установили, като извършител своя стара познайница. Това е 38-годишна жителка на Велинград, която е разследвана и за други измами на възрасни хора по тази схема. Работата по случаите продължават, водят се досъдебни производства.

Батак-Пещера. Криминалисти от Пещера задържаха мъж притежаващ наркотици. Служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера извършили проверка в къща в гр.Батак, собственик на жилището на 23-годишен мъж от Пловдив. Вътре полицаите открили полиетиленов плик със суха листна маса от глави и съцветия. Последвал полеви наркотест който реагирал положително на канабис. Общото количество на намерената дрога е малко над 10 грама. Мъжът е задържан в ареста, а по случая се води бързо производство.

Козарско-Пещера. През нощта на 10 срещу 11 май неизвестни апаши проникнали в кафе-аперитив, намиращ се в брациговското село Козарско. Неканените гости проникнали в обекта, като взломили механизъм на един от прозорците. От там отмъкнали оборотни пари и неустановено количество хранителни продукти. Малко по-късно аналогична кражба била извършена в цех за тестени изделия, собственост на частна фирма в същото село. От обекта липсвали пакетирани колбаси и тестени изделия на стойност от близо 500 лева. Екипи на РУ-Пещера и участъка в Брацигово извършили оглед на местопроизшествията. Служители на група „Криминална полиция“ започнали усилена работа и скоро попаднали в дирите на извършителите. Оказало се, че това са 21-годишен мъж и негов 16-годишен съучастник, и двамата от Кричим. Извършителите имат криминални регистрации и са известни на органите на реда. Продължават оперативните действия за установяване на тяхната съпричастност и към няколко кражби от паркирани автомобили в селото същата нощ.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!