24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Връчиха годишната литературна награда “ Спас Зафиров-2022″

ese

Пещера. Библиотеката при читалище „Развитие-1873“ обяви класираните участници в Националния конкурс за връчване на годишната литературна награда „Спас Зафиров-2022“. Тази година конкурса е за написване на есе на тема „Будителите, които ни вдъхновяват“.

Снимка : peshteraprim

Тук пристигна Елена Рядкова- зам.-кмет на Община Пещера, и журито в състав : председател Нели Славова-филолог и членове Цветана Чучева- журналист и писател и Георги Връбчев- писател.

Снимка : peshteraprim

Търсейки истината, залагайки на своята индивидуалност, опитвайки се да бъдат справедливи и обективни, 33-ма участници в конкурса от цялаата страна, изразиха своите позиции по темата в конкурсните си творби.

Снимка : peshteraprim

За всички участници бяха осигурени грамоти и награди, които връчи Фаня Иванова- председател на НЧ „Развитие-1873“. Журито присъди една поощрителна награда на Кязим Халибрямов от Пещера, ученик в 7 клас, на 14 години.

Снимка : peshteraprim

Трето място в конкурса се присъжда на Синем Хюсмен Исмаил от Шумен, ученик в 11 клас, на 17 години. Второ място в конкурса бе присъдена на Иван Атанасов от Бургас, ученик в 8 клас, 15 годишен.

Снимка : peshteraprim

Годишната литературна награда „Спас Зафиров-2022“ и награда за първо място в конкурса бяха присъдени на Диян Христов от Попово, 11 клас, на 17 години.

Наградените ще получат своите награди по пощата, уточниха организаторите на културната проява.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!