29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:10, 10 май 20221min

Нов път от Пловдив до Смолян, Околовръстното шосе става скоростно?

put

Целият околовръстен път на Пловдив трябва да стане от тип „скоростен“. През определен интервал трябва да има джобове и възможности за спиране, както и при авария да могат да се изтеглят колите. Това заяви в Пловдив регионалният министър Гроздан Караджов.

Той допълни, че ще събере цялата информация и за дъгата към Пазарджишко шосе и ще информира областния управител, а също и сдружението „Бизнесът за Пловдив“.

„Пловдив е ощетен от тази гледна точка. Трябва да направим всичко възможно да стане реално това удвояване на целия околовръстен път, не само частта, която сега се започва. Тук моят апел е и към Община Пловдив да помогнат за този ПУП – от Асеновградско до Скобелева майка. Там е завършена процедурата, има избран изпълнител и може да започне да се работи“, каза министър Караджов.

Той съобщи, че е поставена нова задача на АПИ, а именно – да се започне проектирането на изцяло нов скоростен път Пловдив-Смолян.

„Тази дестинация също започва да се препълва. И ако не започнем веднага да проектираме нов скоростен път, по изцяло ново трасе, нямаме шанс през следващите четири-пет години да го построим“, каза Караджов.

Министърът посочи, че ще има три варианта поне за него, които ще станат готови след няколко месеца.

„Възложили сме, като правителствена задача, да се проектира такъв път и след това имаме волята и средствата да го построим. И това е добре за Пловдив, тъй като целия този трафик расте цяла година и да бъде посрещнат на повече контролно-пропусквателни пункта“, каза Караджов.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!