19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Триумфално завръщане за Багата в UFC

blagoy ivanov-bagata

Благой Иванов – Багата спечели драматично първата си битка в UFC от над две години насам. Българският боец спечели с единодушно съдийско решение (29:28, 29:28, 29:28) срещу Рожерио де Лима на UFC 274 и зарадва феновете на ММА у нас.

След като в предишните си битки имаше противоречиви отсъждания от съдиите и много близки записани загуби, този път Багата получи необходимия тласък в първия си двубой от четирите в новия му договор с най-голямата ММА организация. Той вече е със статистика 3 победи и 3 поражения в UFC.

Де Лима пробваше всякакви кикове от самото начало, а накрая нацели Багата в слабините и се наложи лека пауза, за да може българинът да се съвземе. След този момент бразилецът се впусна напред с комбинации от леви и десни крошета, които не намериха целта. Дясно кроше в главата на Багата при 2:50 минути преди края се очерта като най-опасното изпълнение на Лима. Иванов бе вкарал съперника си в клинч край клетката в края на първия рунд, но без да направи нищо съществено в него, като упражнението се повтори в началото на втората част.

Две поредни леви крошета на българина съживиха публиката в залата, а после двамата започнаха да правят размени и да се разклащат, изразходвайки енергия. Бразилецът сякаш получи по-тежките удари в рунда и започна да диша доста по-тежко, а две минути преди края двамата се отдадоха на клинч.

Багата вкара ляв прав и дясно кроше, които провокираха бразилеца да търси спасение с клинч в началото на последните 5 минути. Българинът беше притиснат до оградата, но опита да осъществи гилотина, която обаче не се получи и реферът разтърва бойците. Битката се провеждаше изцяло до оградата и Иванов успя да се превърти и да притисне опонента си, нанасяйки някой и друг удар. Очевидно бе, че и двамата нямаха много сили за последните две минути и разменяха единични крошета, търсейки нокаут. Багата все пак нанесе две добри попадения, но Де Лима осъществи тейкдаун в последните секунди, макар и да не се възползва от него и само да беше изправен след сирената.

В края на срещата статистиката показваше 65:45 значими попадения в полза на бразилеца, но въпреки това съдиите отсъдиха единодушно за Иванов.

Източник : / https://gong.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!