03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От 3 май започва изплащането на добавката на ваксинираните пенсионери

pensioner

От 3 май започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през март, съобщават от Националния осигурителен институт.

Според данните на здравното министерство в това плащане са включени общо 7099 пенсионери.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък).

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „Covid добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2022 г.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!