29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Великденска благотворителна акция на Гимназията

velikden yaica

Пещера. В дните преди Великден учениците от СУ „Св. Кл. Охридски“ отново показаха голямото си сърце, изпълнено с добротворство и готовност за помощ.

 

По инициатива на Ученическия съвет за пореден път се организира благотворителен Великденски базар под мотото „От деца за деца“. В продължение на четири дни в централното фоайе се предлагаха лакомства, приготвени от учениците и от родителите им. Всяка паралелка организира свой щанд, като се състезаваха за най-много привлечени клиенти и съответно – за най-голяма дарена сума.

Учениците продадоха лакомства за 2 210 лева

Това не е рекорд по благотворителност на училището, но всяко левче е дадено с желание да се дари надежда. Най-креативни се оказаха учениците от V А клас, които отчетоха сумата от 300 лева.

Тази година събраните средства ще се използват за две каузи – за подпомагане на двегодишния Ангел от Ракитово и за нуждаещи се ученици от СУ.

Тази кампания беше предшествана от друга дарителска дейност – през миналата седмица Гимназията дари капачките, събрани в металното сърце в двора на училището, за закупуване на неонатална линейка.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!