30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Тодор Ангелиев – Тоци представя своя изложба в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

izlozhba todor angeliev

Радилово-София. В деня на шегата, но не на шега, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ откри изложбата на един нестандартно мислещ творец – художника-илюстратор Тодор Ангелиев – Тоци.

Припомняме, че тодор Ангелиев е родом от пещерското село Радилово

Снимка : nationallibrary.bg

Проф.  Виктор Паунов е представил изложбата. Той е припомнил, че още от студентската скамейка Тодор Ангелиев владее „съвършената изящна рисунка със задълбочено естетично композиционно мислене“. „За неговата наблюдателност и остроумие“, продължи проф. Паунов, свидетелстват изложените в Библиотеката платна, проекти с лога и  книги с илюстрации.  „Тодор е сред рисуващите художници, тези, които имат куража да ни водят в нови въображаеми светове със завидна непосредственост, но майсторски и цялостни.“

„Интерено е заглавието на изложбата – „Какво работи един художник – илюстратор в България“, акцентира зам.-кметът на община Пещера Елена Рядкова, която е посетила изложбата на своя съгражданин. Според нея Тодор Ангелиев е един от интересните съвременни талантливи художници.

Според директорката на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова. „ Платната и илюстрираните книги от художника, създават усещането за симбиоза между изкуството на илюстратора и изкуството на словото”.

Изложбата  „Какво работи един художник-илюстратор в България“ на Тодор Ангелиев – Тоци, може да бъде видяна до края на месец април в централното фоайе на Националната библиотека.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!