27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На Разпети петък : Гласът на Пещера замълча завинаги

svesht skrub zaguba

Пещера. На 22 април спря да тупти сърцето на Васка Чапарова 

Отиде си един живот от този свят.

Гласът на Пещера – така е титулована от пещерци Васка още приживе. Обичана, чакана всеки делничен ден да каже „Добър ден. Вие слушате радио „Пещера“.

Васка Владимирова Чапарова е добре позната като радиоводещ по Радио Пещера, което е създадено в края на 1948 година. „Гласът на Пещера“е  родена през 1937 година в Пещера. Програмен ръководител на радиовъзел Пещера от 1 април 1960 до 1993 година.

Анастас Пунев- историк и краевед я окачествява като „уникален случай в пещерски културен институт“.

Повече от 45 години от своя съзнателен живот Чапарова отдава за популяризирането на местното радио. В програмата му са открити над 100 рубрики и има над 300 сътрудника. Особено популярна е сатиричната рубрика „Бараковска дряновица“ /1961-1965/, която изнася остри критични материали за стопански ръководители, безделници, нарушители, мошеници на негативни прояви за „малката правда“.

Васка Чапарова има много публикации във в. „Родопска искра“, в. „Септемврийско знаме“ и др. издания. Участвува в състав за художествено слово на шест фестивала. Носител на множество награди и отличия от регионален и национален характер. В продължение на 10 години е била секретар на Общински съвет за култура.

Хората, които сме обичали, остават завинаги в сърцата ни и в паметта ни, никога няма да бъдат забравени.

Поклонението ще се състои на 23 април от 14:00 часа в залата на Гробищния парк. Погребението на Васка Чапарова е в 15:00 часа.

Прощавай Васе ! Ще те помним !


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!