25 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хепатит поваля деца в Европа и САЩ

lekarstva

Здравните служители обявиха, че разследват необясними случаи на хепатит при деца в четири европейски страни и САЩ, предаде Би Би Си. Повишен брой диагностицирани с хепатит или възпаление на черния дроб са докладвани в Дания, Ирландия, Холандия, Испания и САЩ.

Миналата седмица здравните власти на Обединеното кралство заявиха, че са открили по-висок от обичайния брой случаи на инфекцията сред деца. Причината все още не е известна.

Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) не уточни колко случая са установени общо в четирите европейски държави. Но Световната здравна организация (СЗО) заяви, че по-малко от пет са открити в Ирландия, а три са открити в Испания. Вероятно е откриването на повече случаи през следващите дни.

Разследванията на причините за инфекциите продължават във всички европейски страни, където са съобщени случаи, посочи ECDC. Най-много са те в Обединеното кралство – общо 74 са регистрирани досега.

В САЩ отделът за обществено здраве на Алабама обяви, че са открити девет случая при деца на възраст от една до шест години, като две от тях се нуждаят от чернодробна трансплантация. Провеждат се разследвания на подобни случаи в други щати.

Изследователите смятат, че обикновеният аденовирус може да бъде причината. Аденовирусите са семейство вируси, които обикновено причиняват редица леки заболявания като настинки, повръщане и диария.

Разследват се обаче и други възможни причини за инфекцията, като не се изключва и Covid-19, въпреки че засега няма данни, които да потвърждават връзка на инфекцията с ваксините.

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!