29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Медик твърди, че знае причината за смъртта на Иисус Христос

krust

Пенсионираният професор по неврология от университета в Източен Кент Патрик Пулисино, който по-късно става свещеник, твърди, че е установил истинската причина за смъртта на Иисус Христос. Божият Син, разбира се, е умрял на кръста. Но той умира от нараняване, получено преди екзекуцията. Ученият е изложил аргументите си в специализираното академично списание Catholic Medical Quarterly, на което се позовава The Telegraph.

Според професора Иисус е изкълчил рамото си, докато е носил кръста или тежката му напречна греда към мястото на екзекуцията на Голгота: „И като носеше кръста Си, излезе на едно място, наречено Голгота, което на еврейски означава Голгота“ (Лука, гл.23). Изкълчването наранява близката подключична артерия, която кръвоснабдява гръдния кош, главата и шията.

Висящ на кръста, Иисус разтяга артерията с всеки дъх. Тя се трие в едно от ребрата му и след три часа, колкото трае мъченичеството, тя се пука. В резултат на това в гърдите му се изливат около три литра кръв. Божият Син умира и вече е мъртъв, когато римски войник го пробожда с копие в сърцето. „Но един от войниците прободе ребрата му с копие и в този час потече кръв и вода“, се казва в Евангелието на Йоан.

Кръвта тече от прерязаната артерия. А водата изобщо не е била вода, а цереброспинална течност, която има полупрозрачен вид.

Пенсионираният професор подкрепя заключенията си с отпечатъка върху Торинската плащаница – легендарният ленен плат с дължина 437 см и ширина 111 см, който се съхранява в италианския град Торино, в катедралата на Йоан Кръстител. Платното има два негативни отпечатъка на човешкото тяло – един отпред и един отзад.

Ентусиастите вярват, че Спасителят, свален от кръста, е бил увит именно в това платно. Скептиците имат своите съмнения. И подозират, че Торинската плащаница е фалшификат. Това означава, че изображението върху него, ако не е нарисувано, по някакъв начин е получено изкуствено. Двете страни спорят от години. Един от упреците на скептиците е, че тялото, отпечатано върху платното, изглежда абсурдно – дясната ръка е по-дълга от лявата с около 10 сантиметра.

За преподобния Патрик Пулусино тази диспропорция е аргумент в полза на неговата теория. Според тях отпечатъкът от тялото свидетелства за това, че рамото на Исус е изскочило от ставната торбичка, писа БГНЕС.

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!