28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Левски победи Лудогорец в луда драма

levski futbol

Левски победи с 3:2 като гост Лудогорец в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на България по футбол. Двубоят беше особено драматичен и бе решен с гол от дузпа в 11-та минута на добавеното време. Точен бе Марин Петков, след като секунди по-рано Георги Миланов пропусна от бялата точка, но изпълнението бе повторено.

Левски създаде първото положение във втората минута и то имаше както идентично развитие, така и идентичен завършек като в шампионатния мач на „Хювефарма Арена“. Филип Кръстев подаде отляво към дузпата за Илиян Стефанов, който стреля отново в тялото на вратаря от чиста позиция и не успя да се разпише.

Лудогорец отговори с гол в 11-ата минута. Пиерос Сотириу навърза двама играчи на Левски с едно движение и подаде наляво към Кирил Десподов, а нападателят на „орлите“ изпрати бомбен шут от около 25 метра и вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на младока Пламен Андреев.

До края на полувремето Алекс Сантана пропусна отлично положение за Лудогорец, а Уелтън и Драган Михайлович не успяха да се разпишат за „сините“. Главният съдия Ивайло Стоянов пък отмени едно попадение на гостите от София заради засада.

Второто полувреме започна с голямо положение за Лудогорец. Десподов центрира от ъглов удар и топката падна на главата на Ситириу, който обаче стреля в аут от около 7 метра.

Левски пък натисна много силно в рамките на десетина минути и направи пълен обрат. В 52-та Цунами подаде на Уелтън и той стреля мигновено от труден ъгъл, а вратарят Симон Слуга изби топката. Тя обаче попадна на пътя на Драган Михайлович и десният бранител на „сините“ я изпрати с прецизен удар извън наказателното поле в долния ляв ъгъл на вратата на домакините.

Гостите дори поведоха шест минути по-късно с попадение след центриране отдясно. Ноа Сонко Сундберг свали топката на далечна греда в краката на непокрития Билал Бари, който се разписа с лекота за 2:1 в полза на „сините“. Те имаха и други шансове за голове във вихрените десетина минути, като при най-доброто положение Цунами центрира в наказателното поле и топката се чукна в тялото на Антон Недялков, политайки към вратата на Лудогорец. Игор Пластун обаче бе застанал на голлинията и изчисти в корнер.

Натискът на Левски скоро утихна и играта се пренесе в половината на гостите, но без бърз резултат. В 80-ата минута пък двата отбора получиха по един червен картон след спречкване преди изпълнение на ъглов удар пред вратата на „сините“. Изгонени бяха капитанът на домакините Антон Недялков и централният защитник на гостите Хосе Кордоба.

Последните минути на мача бяха изключително драматични. Лудогорец изравни в третата минута на добавеното време от дузпа след игра с ръка на Цунами в наказателното поле, като точен от бялата точка бе Пиерос Сотириу. Левски обаче също получи дузпа малко по-късно заради игра с ръка на Пластун, а ударът на Георги Миланов бе спасен от Слуга. Вратарят обаче не бе стъпил на голлинията си при изпълнението и дузпата бе пребита, а Марин Петков не сгреши при втория удар. Той преодоля хърватския страж в 11-ата минута на добавеното време и Левски спечели с 3:2.

След последния съдийски сигнал имаше и още червени картони, като един от тях бе за старши треньора на „сините“ Станимир Стоилов, който по всяка вероятност няма да води отбора си срещу ЦСКА София в неделя. Треньорът на „червените“ Стойчо Младенов също е наказан за дербито.

Лудогорец – Левски – 2:3

1:0 Кирил Десподов 11

1:1 Драган Михайлович 52

1:2 Билал Бари 58

2:2 Пиерос Сотириу 90+3 от дузпа

2:3 Марин Петков 90+11 от дузпа

Лудогорец: Симон Слуга, Сисиньо, Оливие Вердон, Игор Пластун, Антон Недялков, Мануел Шоу, Рик Джонатан (62-Спас Делев), Алекс Сантана (90-Матиас Тисера), Каули Оливейра (Доминик Янков), Кирил Десподов, Пиерос Сотириу

Левски: Пламен Андреев, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг, Драган Михайлович, Келиан ван дер Каап, Вендерсон Цунами, Георги Миланов, Филип Кръстев, Илиян Стефанов (86-Андриан Краев), Уелтън Фелипе (86-Патрик-Габриел Галчев), Билал Бари

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!