29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : откриха обновената улица „Петър Раков“

ulica petar rakov

Пещера. Днес се състоя откриването на обновената улица „Петър Раков“. Peshteraprim припомня, че улицата е основна артерия, свързваща кв. „Луковица“ с града.

Снимка : peshteraprim

По искане на кмета на Община Пещера Йордан Младенов бяха предоставени средства в размер на 2 500 000 лв. от Държавния бюджет на Република България с Постановление № 360 от 10.12.2020 г. на Министерски съвет за „Реконструкция на част от Републикански път, ремонт на местен път, изграждане на прилежащата им инфраструктура“, както и „Ремонт на част от ул. „Петър Раков“.

Техническият проект за улица „Петър Раков“ е изготвен по възлагане на Община Пещера.

Общата стойност на строително монтажните работи за обекта възлиза на  537 060 лева с ДДС.

Изпълнено е цялостно премахване на съществуващата паважна настилка от гранитни павета с полагане на един пласт трошенокаменна основа и два пласта неплътен и плътен асфалтобетон.

Подменени са тротоарните настилки с бетонови вибропресовани плочи, както и подмяна на летите бордюри със средни бетонови бордюри

Подменени са съществуващи капаци на кабелни шахти с нови от полимербетон.

Запазена е  съществуващата инженерна инфраструктура, като допълнително са изградени сградни водопроводни отклонения към прилежащите новообразувани парцели.

Изградено е изцяло ново LED осветление, със собствени средства.

Строежът е започнат и изпълнен законосъобразно, а вложените материали са в съответствие с техническите норми.

Снимка : peshteraprim

На церемонията по откриването бяха Йордан Младенов, д-р Николай Пенев – председател на Общински съвет – Пещера, Ангел Желязков  – изпълнителен директор на „Биовет“ АД, представители на фирмите изпълнители „ПЪТИЩА“ АД, ПЛАН ИНВЕСТ- Пловдив“ ЕООД и „СОНИК МОДУЛ“ ЕООД.

Негово Благовенство отец Димитър извърши водосвет за здраве и пожела пътната отсечка да се ползва безаварийно и за добруване на населението в тази част на града.

Снимка : peshteraprim

Кметът на общината каза : „Днес е своеобразен празник. Откриваме улица, която свързва този квартал с града. Преди дни започна основен ремонт на околовръстния път. Това още веднъж потвърждава максимата, че жителите на нашата община не се делят по вяра и етнос и живет в добросъседство. Всичко това нямаше да се случи ако до нас не бяха партньорите в лицето на „Биовет“АД. Благодаря лично на г-н Желязков, чрез него и на г-н Домусчиев, защото те застанаха зад идеята на Община Пещера и държавата отпусна средства за ремонта на тези улици. Отново твърдя, че Общината, съвместно с бизнеса и държавата трябва да работят за благоденствието на хората. Гарантирам, че и в бъдеще ще се стремя да постигаме единомислие за благоденствието на съгражданите ни. “

Снимка : peshteraprim

Общинският съветник Борис Гаджев благодари от името на своите съкварталци за новата придобивка. той пожела подобни улици да продължат да се правят и в други части на Пещера и градът да продължава да се облагородява.

Снимка : peshteraprim

Ангел Желязков- изпълнителен директор на „Биовет “ АД каза : “ Чувствам се част от този празник. Радвам се, че като представляващ фирмата мога да кажа, че работим добре с Общината. Повече от 60 години  „Биовет“ е част от този град, част е от историята и ще е част оj неговото настояще и бъдеще. Като ръководство в „Биовет“ се стремим да подкрепим всяка добра инициатива на местната администрация. Ще се радвам съвместно да реализираме още доста такива успешни  инициативи. Този път стана факт, защото „Биовет“ е инвеститор Клас „А“ за страната. Развивайки дейността си, фирмата ще подпомага развиването и на Пещера. “

Снимка : peshteraprim

Ангел Желязков пожела здраве, късмет и успехи на жителите на квартала. Последва ритуал по отрязване лентата на този обект изпълнен по всички правила и съвременни европейски изисквания.

Снимка : peshteraprim

Малко по-късно официалните лица се запознаха с хода на ремонтните дейности по част от околовръстния път. Срокът за изпълнение е 100 календарни дни.

Снимка : peshteraprim

Стойността на този проект е в размер на 1 656 456.96 лв. с ДДС.  Дължината на разглеждания участък от местния път е приблизително 1,5 км.

Снимка : peshteraprim

Началото на Подобекта е от Т-образно кръстовище с Републикански път III-377, в посока кв. Луковица. Строителството ще се извършва без отбиване на движението, като е изготвена и одобрена временна и постоянна организация на движението, съгласно заповед на Кмета.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!