27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:04, 12 април 20221min

Криминална хроника

police car lights at night in city with selective focus and bokeh.

Пазарджик. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отмени решението на Апелативния съд в Пловдив по емблематичното дело за проповядване но омраза на религиозна основа и за пропагандиране за война срещу Ахмед Муса Ахмед и още 13 имами. Делото е върнато за ново разглеждане от друг състав на първоинстанционния съд от стадия на разпоредително заседание, съобщи dir.bg. Процесът бе образуван по касационни жалби на 12 от общо 14 подсъдими срещу атакуваното въззивно решение, с което бе потвърдена първоинстанционната присъда. През декември 2019 г. Пазарджишкият окръжен съд призна Ахмед Муса за виновен за това, че от ноември 2013 г. до 25 ноември 2014 г. в Пазарджик, Пловдив и Асеновград е проповядвал омраза на религиозна основа чрез слово. Това е непосредствено и чрез интернет, с организиране издаването и разпространението на книгата „Вероотстъпване “ на български език, както и с муджахидински жест с показалец на ръката, изразяващ се във верска нетърпимост към неизповядващите и непрактикуващите салафитското течение на исляма. Имамът бе признат за виновен и в това, че при условията на продължаващо престъпление в джамията „Абу Бекир“ в Пазарджик и посредством профил в сайт е пропагандирал война. Наложено му е едно общо най-тежко наказание от 7 г. и 6 месеца затвор, което е увеличено с една година. Така общата присъда е 8 г. и 6 месеца лишаване от свобода, както и глоба от 9500 лева.

Пиян водач предизвика пътен инцидент. Сигнал за случилото се бил подаден около 23.00 ч. на служители от сектор „Пътна полиция“. В района на магазин на изхода от областния град по посока за Пловдив станала катастрофа, за радост без пострадали хора. Пътните полицаи тествали водачите с дрегер, като при 56-годишен пазарджиклия с лек автомобил „Пежо“ уредът отчел 1.80 промила. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срещу него се води бързо производство.

Ивайло. Служители от РУ-Пазарджик установиха и доказаха съпричастността на жена към нараняване с нож на съпруга и. Случката се разиграла миналия четвъртък, когато в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от ЦСМП-Пазарджик. Медиците информирали органите на реда, че при тях е постъпил по спешност мъж с две прободни рани. Незабавно на място са изпратени екипи на полицейското управление, които установили, че пострадалият е 48-годишен италиански гражданин. Той живеел със съпругата си и нейната майка в пазарджишкото село Ивайло. Пострадалият бил настанен в отделение „ОАРИЛ“ в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота. Служители на сектор „Криминална полиция“, полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи територията на селото започнали да изясняват случилото се. В хода на разследването те установили, че автор на намушкването е 45-годишната му съпруга, която е българска гражданка. Престъплението било извършено в момент на спречкване между мъжа, съпругата му и нейната майка. Още на 7 април тя е била задържана за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Иззети са веществени доказателства имащи отношение към извършеното посегателство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Ракитово. Служители от участъка в Ракитово спипаха непълнолетен с чувал с откраднати кокошки. Снощи около 21.30ч. на улица в родопския град служители на местния полицейски участък обхождали обслужваната територия. Полицаите засекли 16-годишен тийнейджър, който носел със себе си чувал. Последвала проверка, при която било установено, че момчето пренася 5 кокошки. Малко по-късно се изяснило, че домашните животни били откраднати от двора на къща в Ракитово. Животните са предадени доброволно от младежа и са върнати обратно на собственика им. В хода на разследването органите на реда установили, че непълнолетният предишната вечер е отмъкнал от същия стопанин още 12 кокошки. С момчето работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Септември. Млад мъж с дрога е установен и задържан от септемврийски полицаи. Снощи в местна игрална зала полицаи от РУ-Септември извършили проверка на 26-годишен мъж от Ямбол. У него била открита кутия от цигари, а вътре полиетиленово пликче съдържащо суха зелена листна маса. След направения полеви наркотест се оказало, че става дума за канабис. Дрогата е иззета, а мъжът задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!