30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:30, 11 април 20221min

Георги Връбчев представи в Регионалната библиотека в Благоевград новата си книга

kniga

Пещера-Благоевград. Писателят – нотариус  Георги Връбчев представи днес  в Регионалната библиотека в Благоевград  новата си книга с разкази „Акорди”. Роден е в София, но живее и работи като нотариус в Пещера. Пише проза и поезия и е член на Съюза на българските писатели. При него писането е необходимост и стремеж към вътрешна хармония. Помага му да понесе по-лесно реалността и в  минутите на писане  се чувства като в паралелен свят. Автор е на книгите „Някъде…там…някъде”, и ”Заветът на викинга”, която е издадена и на английски. Георги има слабост към войнските сюжети, затова пише за викингите, които са сурови и груби на моменти, но истински, хора с приключенска страст.

Последната му книга „Акорди”  е сборник със съвременни  разкази. Акордите са  позитивни и носят  светлина по пътя, към която авторът се стреми не само в своите разкази , но и в живота си. Неговите герои провокират към развитие, израстване, пробуждане , вяра в собствените сили и възможности и разперване  на криле за бъдещето.Разказите в тази книга образуват една обща композиция ,която има своята вътрешна логика и драматургия. Авторът обича всичките си сюжети и герои, но има слабост към рокендрола, който за него е начин на живот.Животът  е рокендрол, защото  те издига над злободневните неща и те кара да преодоляваш проблемите.”Музиката е висша форма на общуване,пътека от звезден прах и онзи малък рокендролър,с тежкия бас на гърба, пое по своята стълба към небесата. Крачка след крачка по стъпалата от облаци към Страната на мечтите, някъде отвъд дъгата”, пише  Георги Връбчев в разказа „Рокендрол”.
Работата  като нотариус също му дава сюжети  в творческата работа. Казва, че  обективната истина винаги се пречупва през субективна призма. Вярва в правосъдната реформа,защото познава много  качествени  хора в средите й. В крайна сметка, всичко зависи от гледната точка на човека, смята писателят Георги Връбчев и пише книги , за да провокира размисъл и да  помага  в духовната еволюция на хората.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!