25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:46, 7 април 20221min

Походът на книгите“ тръгна от ОУ “ Петко Славейков”

перистера1

Пещера. Каузата, в която се включиха второкласниците e за повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите

„Походът на книгите“ стартира на 2-ри април – Международният ден на детската книга и ще приключи на 23-ти април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право.

Учениците от втори клас, участващи в проект „Уча и играя”, с ръководител г-жа Такева, взеха любимите си книжки и се включиха в една от дейностите на „Походът на книгите”, а именно – Маратон на четенето.

Сред красивата природа на крепост Перистера те имаха възможността да прочетат част от любимите си книжки.

Друга дейност в тази инициатива е –„Известни личности четат на деца“

За тази цел , на поканата на второкласниците се отзоваха г-жа Цвета Йовчева от детския отдел на библиотеката в Читалище Развитие гр. Пещера и г-жа Златка Златанова- секретар на МКБППМН – Община Пещера. Те прочетоха на децата откъси от свои любими детски книжки.

Дейностите, свързани с тази инициатива, ще продължат в училището  през целия месец април.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!