28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ангелина Николова от К. Димитриево донесе първи златен медал

angelina nikolova (2)

К. Димитриево. Още от първата изява на фолклорната група „ Капитанка“ за 2022г. с индивидуалното си изпълнение Ангелина Николова с художествен ръководител Маестро Иванка Паунована, покори с изпълнението си  публика и жури на „ Празника на цалапишкия бабек и вино „. Честит златен медал на младата изпълнителка от с. Капитан Димитриево, която прославя  НЧ „ Сергей Румянцев – 1909 „ и община Пещера с уникалните автентични  песни от региона.

Организаторите на това вкусно и пивко събитие са Кметството на с. Цалапица и Читалище „Светлина-1900“, с. Цалапица. Празникът се проведе на 28 март, на площад „Демокрация“ в селото.

Снимка: slowfood-bg.com

За доброто настроение се погрижиха над 30 фолклорни състави от Пловдивско и Пазарджишко, а местните винари и майстори на бабеци показаха своята продукция.

Имаше конкурси за най-вкусен бабек и най-добро вино, а комисия оцени и излъчи победителите.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!