29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Добромира Банкова и Здравко Мандаджиев ще участват в конкурс на Радио Стара Загора

mikrofon

Пещера. Талантливата Добромира Банкова на 11 г. от Пещера, която е ученичка на младия народен изпълнител и учител по народно пеене Здравко Мандаджиев, ще бъде сред участниците в 23-тия Национален конкурс на Радио Стара Загора за млади народни изпълнители. Талантливото момиче ще се представи с родопски народни песни. Това е един от конкурсите, за които с голямо старание и упоритост се готви Добромира, сподели Здравко.

Здравко Мандаджиев не крие надеждите си, тя да бъде сред победителките в своята възрастова група. Не само защото е много талантлива, а и защото за Добромира това е дълго чакан конкурс на живо, след двете години пандемия.

„Опитвам се да науча Добромира, че всяка песен трябва да се поднася на хората с любов и чувство. Затова винаги започваме разучаването на всяка песен с особеностите и посланията на фолклорната област, носия и пеене, които носи всеки  всяка от тях.“, споделя за работата си певецът.

Първото му участие ще бъде на 13-ти април в НДК в концерта на Поли Паскова, с която имат няколко дуета. Предстоят му и участия на концерти по Великден в .Оряхово…. следват община Баните и Видин, изобщо из цяла България.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!