30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Покана за „Лазарска броеница“ в Брацигово

horo

Брацигово. Уважаеми любители на танцовото изкуство, клубове и състави,

Имаме удоволствието да Ви поканим на осмото издание на традиционния празник на уникалните, вечно живи и неизчерпаеми в многообразието си български танци – „ЛАЗАРСКА БРОЕНИЦА – 2022“. Събитието ще се състои на 16. 04. 2022 г. (събота) Лазаровден от 10 : 30 часа, на централния площад в гр. Брацигово.
Народните танци създават отношения на единение между хората, сплотяват ги в една общност и междувременно спомагат за развитието и правилното функциониране на сърцето и белите дробове, мускулите и цялостната координация на тялото, въздействие подобно на това, което имат динамичните видове спорт – аеробика, фитнес и други съвременни танцови форми. Фолклора е най-голямото богатство, което е останало от създаването на България като държава – повод за национална гордост пред целия свят.
РЕГЛАМЕНТ:
1. Право на участие имат всички клубове и формации.
2. Участниците да не са професионалисти, без ограничение на възрастта.
3. Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми (облеклото е по преценка на ръководителите на групите)
4. Всеки един от участниците да бъде с венец за глава, изработен собственоръчно от живи цветя.
5. Музикалните файлове да се изпращат на e-mail: lz_broenitza@yahoo.com
За първа година може да участвате в конкурса „Нарисувай ни…” Необходимо е творбите да бъдат тематично свързани с лазаруването или с традиционният празник „Лазарска Броеница”.
Формат и материали: основа бял или цветен картон с размери 35/50.
Техника по избор.
Информация на гърба на рисунката – трите имена, навършени години и адрес за кореспонденция. Запишете по желание – клас, училище, школа, читалище, име на преподавателя, ако е приложимо.
Всеки участник се представя индивидуално с до три броя творби.
Не се допускат творби изпратени на електронен носител, изпратени електронно или ксерокопия.
Участниците приемат условието творбите им да бъдат публикувани на фейсбук страницата на читалището, ще бъдат наградени първите три събрали най – много харесвания.
Очакваме Вашите рисунки до 04. 04. 22 г. на адрес:
4579 Брацигово, пл.”Централен” № 1 или на e-mail: lz_broenitza@yahoo.com
В програмата е предвидено:
♫ Дефиле на клубовете. Задължително да бъдат с табела или знаме. Начална точка – площад „Синджирли Бунар“.
♫ Откриване – Демонстрация на клуба по карате
♫ Две хора по избор до 6 мин. изпълнява всеки клуб
♫ Общо хоро – Петрунино хоро
♫ Изложба „Нарисувай ни …”
Участието е без такса. Пътуването е за Ваша сметка. Вашите заявки с броя на участниците се приемат на e – mail: lz_broenitza@yahoo.com в свободен текст до 04. 04. 2022 г. (понеделник).
Ще имате възможността да се насладите на природата на този край, която е съчетала красотата и величието на Родопите, благоприятните климатични условия и уникално културно-историческо наследство. Вярваме, че всичко това ще остави незабравими преживявания от гостуването Ви в гр. Брацигово.
Танцувайте по – добре от вчера, а не по – добре от другите!

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!