06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:00, 29 март 20221min

Украински бежанци са настанени в частни домове в област Пазарджик

koridor

Пазарджик. Близо 300 са украинските бежанци, които са настанени в частни домове в седем общини в област Пазарджик. Контактни групи на социалните служби са посетили част от адресите за установяване на потребностите им.

Според справка на Областния кризисен щаб социалните служби са установили контакт със 132-ма украински граждани. 25 от тях са заявили желание да работят, седем вече са си намерили работа. Трима украинци са получили социална помощ.

Според общинския съветник Атанас Шопов, който от половин месец е осигурил подслон на десет украинци, това е статистика, която се разминава с реалността:

„До момента е учудващо, че никой не ги е потърсил, а постоянно се дава по медии, по телевизии, колко броя били, как държавата е застанала до тях, зад тях, пред тях. Това са едни клишета поне за мен, от първо лице. Това не е реалната истина“.

Към момента издръжката на бежанците се поема изцяло от българите, осигурили подслон:

„Аз се справям, но може би има хора, които са настанили украински семейства и нямат финанси, защото реално излизат непредвидени разходи, а те не са малки и трябва малко от малко да им се помогне“.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!