29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:41, 29 март 20221min

На 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно

dokument

Това обяви председателят на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев, преди началото на заседанието, съобщи Дарик нюз 

Причината – промените в Закона за здравето, които дават право на здравния министър да налага мерки след края на извънредната епидемична обстановка, ако бъдат приети, ще влязат в сила най-вероятно първата седмица на април.

Внесеният законопроект предвижда след изтичане на извънредната епидемична обстановка у нас все пак да бъдат налагани мерки, но от общ характер – спазване на дистанция и дезинфекция, както иносене на маски на определени обществени места. Също и увеличаване на броя на ваксинираните българи. Остава в сила европейският регламент – всички, които пристигат у нас, да представят документ за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест.

Няма да се налага пълна забрана за влизане у нас, няма да се спира и работата на различни, обществени места, като молове, кина и театри.

Ако все пак има влошаване на епидемичната обстановка и нужда от нови ограничения, право да ги налагат ще имат директорите на регионалните здравни инспекции, а също и здравният министър по предложение на главния държавен здравен инспектор.

Председателят на здравната комисия в парламента доц. Антон Тонев посочи, че промените в Закона за здравето ще влязат в сила в момента, който НС ги гласува на второ четене.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!