03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кои артисти бяха отличени с Икар?

ikar

За 48-и път тази вечер бяха връчени наградите на Съюза на артистите в България Икар. Церемонията мина  под мотото „Сертификат за изкуство“ и беше в Народния театър. Отличия бяха раздадени в 22 категории.

Церемонията беше открита с Одата на радостта в знак на съпричастност с пострадалите от войната в Украйна.

Койна Русева грабна „Икар“ в категорията водеща женска роля за Воланд в „Майстора и Маргарита“ в Младежкия театър Николай Бинев.

При мъжете статуетката отиде при Владимир Карамазов за ролята му на кандидата в „Опашката“ по романа на Захари Карабашлиев в Плевенския театър.

За най-добър режисьор беше отличен Николай Поляков за „Майстора и Маргарита“ в Младежкия театър.

Икар за изключителен принос към българския театър получи режисьорът и актьор Асен Шопов.

С награда „За чест и достойнство“ беше отличен Симеон Алексиев, а певицата Мими Николова получи статуетка за изключителен принос към музиката.

Водещи на тазгодишната церемония бяха директорът и актьорите от трупата на театър „Възраждане“

Публиката слуша изпълнения на Любо Киров, Стенли, трио Вива и смесен хор „Света София“. Всички средства от продажбата на билети за церемонията постъпват в здравния фонд на Съюза на артистите, чрез който се финансират операции и медикаменти за нуждаещите се творци и служители от сценичните изкуства.

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!