30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Генералният консул на Р. Турция Корхан Кюнгерю се срещна с Йордан Младенов

Bulgarian flag  Turkish flag

Пещера. Днес генералният консул на Република Турция в Пловдив- Корхан Кюнгерю, посети Община Пещера. Официалната визита се състоя в Общинска администрация. С кмета – Йордан Младенов  обсъдиха планове за тясно сътрудничество за заздравяване на добрите взаимоотношения.

„Силно развитата икономика в Пещера“, както подчерта високия гост, беше в основата на разговора. Кюнгерю, предложи градът ни да вземе участие в предстоящия Бизнес форум, който ще се възобнови след 2- годишно прекъсване, заради Ковид пандемията. На срещата стана ясно, че Областния управител Иван Васев е приветствал идеята на среща в Областната управа по-рано тази сутрин.

Основен акцент в разговорите бе поставен върху задълбочаването на двустранното сътрудничество на регионално ниво в сферата на икономическите връзки, туризма и културния обмен.

Младенов отбеляза, че тази среща е изключително важна и за развитието на връзката с околията Бабаески, Р. Турция.

Също така обяви, че ако Община Пещера организира провеждането на традиционния „Етнофестивал“ през месец септември, ще поканят представители на творчески колективи от южната ни съседка.

Кмета на Община Пещера и Генералният консул на Турция в Пловдив си обещаха в края на срещата заедно да посетят гр. Бабаески, за да продължат приятелските взаимоотношения между двата града.

Турският дипломат подари символичен подарък на градоначалника, Младенов отговори на жеста.

Корхан Кюнгерю идва от Анкара, където е работил в специално разкрития Ковид отдел във Външното министерство на страната. Кюнгерю вече е бил генерален консул на турската държава в Казахстан.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!