29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:20, 23 март 20221min

Хебър се наложи над Добруджа с 3:1

volleyball

Пазарджик. Хебър крачи уверено към шампионската титла след победата над Добруджа с 3:1 (21:25, 25:21, 25:14, 25:17)в първия четвъртфинален плейоф на Ефбет Супер Волей. Така пазарджиклии поведоха в серията и отбелязаха трета победа над съперника за сезона.

Реваншът ще се изиграе на 25 март с начален час 18:30 в спортна зала “Добротица” в Добрич.

Петнадесет минути преди старта на двубоя бе направена презентацията на красива шевица, която вече краси фасадата на ремонтираната спортна зала „Васил Левски“. Автор на тракийската шевица е Радина Росенова, а „извезаната“ плетеница е част от проектът ѝ „Род“. Той съдържа шевици от всяка една област в страната ни, като по този начин авторката рисува своето виждане за патриотизъм и памет. Първоначално плетениците от символи са били представени в изложба, а новият им път е да се имплементират в обществени сгради. Пазарджик е първи в този проект и художничката изказа благодарността си пред кмета Тодор Попов, който присъства на откриването на новата придобивка.

„Считам, че тази идея трябва да бъде подкрепена. Ще поставим такива платна и на други места в града – на знакови сгради и територии в нашия град, защото по този начин ще презентираме нещо уникално, което имаме като българи, не само като пазарджиклии – нашите народни шевици“ – заяви Тодор Попов.

Авторката е родом от гр. Разград. Потомка на Гаврил Груев Хлътьов – Георги Бенковски. Занимава се с изкуство от ранна възраст. Завършва училище „Г.Брегов“ в гр. Пазарджик. Висшето си образование в чужбина във филиал на Английския университет “Greenwich”, след това – Графичен дизайн в България. Говори 4 езика и е била извън България 12 години.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!