20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес е Световният ден на гората

planina
Световният ден на гората се отбелязва се от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие

Инициативата е на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие (ноември 1971), подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите. Те са природно богатство, на което дължим чистия въздух и вода, както и естествена среда за живот и развитие на разнообразие от растения и животни.

Наред с това горите имат и важно стопанско значение за икономиката на дадена страна. Затова всеки носи отговорност за опазването на това природно богатство, за неговото развитие и рационално използване в името на благоденствието на страната.

Горите ще бъдат по-важни от всякога, тъй като световното население се очаква да нарасне до 8,5 млрд. до 2030 г.

„Най-доброто време да засадите дърво е преди 20 години. Следващият най-добър момент е днес“, гласи будистката поговорка.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!