25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пазарджик: Безплатни прегледи за три вида онкологични заболявания

lekar

Пазарджик. Медицински център“ ВИВА“ -Пазарджик започна профилактични прегледи и изследвания за три вида онкологични заболявания- рак на млечна жлеза, рак на маточната шийка и рак на дебелото и правото черво. Прегледите са съвместна инициатива с РЗИ-Пазарджик и се финансират от Министерство на здравеопазването по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021 – 2025 г.

Прегледите са напълно безплатни и ще се извършват всеки делничен ден ( от понеделник до петък ) от 10.30 до 13ч.

Гинекологичните прегледи и изследвания ще се провеждат от акушер-гинеколог в кабинет №15 на втория етаж на Медицински център “ВИВА“.
Скрининговите прегледи за рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво ще се правят от хирурзи в кабинет № 13 на третия етаж.

Мамографските прегледи ще се извършват в Отделението по образна диагностика на втория етаж, а изследванията за окултни кръвоизливи в Клинична лаборатория на третия етаж.
Желаещите да бъдат прегледани трябва предварително да си запишат час за профилактичните прегледи на телефон: 034/ 44-19-27.

Над 1/3 от злокачествените заболявания могат да бъдат предотвратени чрез профилактика.
Профилактичните прегледи имат за цел предотвратяването и възникването на онкологичните заболявания, както и отстраняване на рисковите фактори за тяхната поява. Кампанията е насочена към ранно откриване на тези заболявания, преди пълното разгръщане на клиничната симптоматика.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!