27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов посрещна митрополит Николай с икона

mladenov_mitropolit.

Пещера. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави в съслужение с пещерските духовници Малко повечерие с Богородичен акатист, II статия в храм „Св. Успение Богородично“ в града. Празничната процесия посрещна дядо Николай в 18:00 часа.

Снимка : peshteraprim

Честта първи да посрещне и  уважи митрополит Николай се падна на кмета на Община Пещера Йордан Младенов. Той поднесе на  високия гост икона на св. Богородица.

“ Ваше високопреосвещенство митрополит Николай искам да ви приветствам с добре дошъл във Вашия дом! В мое лице и от името на Общинското ръководство имате сигурни радетели за християнската вяра. Ще продължаваме да пазим и възобновяваме светите места.“, каза Младенов.

Снимка : peshteraprim

Обещание – че ще обича и ще се моли за благоденствието на хората от Пещера заяви владиката.

„Споделям радостта на всички вярващи и Ви пожелавам дълъг и достоен живот. Ще продължавам да отправям молитва за успехи по време на Вашия мандат. Познавам Ви от много време като вярващ човек, доказал своята вяра, като човек възприемащ властта като отговорност, като приятел на църквата. Божият мир и Неговата велика милост и общението със Светия Дух да бъдат с всички нас! Амин!” – призова митрополит Николай.

Снимка : peshteraprim

Той благодари за милото и топло посрещане. Свещеници от епархията направиха шпалир за посрещането на владиката. Тук пристигнаха десетки миряни от Пещера и региона, за да се докоснат до иконата на Божията майка.

Снимка : peshteraprim

Литургичните песнопения изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев. Слово-обръщение към благочестивите християни  произнесе дядо Николай, в което подчерта, че залага на връзките на мира, единството във вярата и любовта.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!