20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Няколко магнитни бури ще ни тормозят тази седмица

slunchevo izrigvane.

Центърът за прогнозиране на космическото време към Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ (NOAA) и британската метеорологична служба публикуваха предупреждения за леки и умерени геомагнитни бури през следващите няколко дни.

Слънцето е малко по-активно напоследък. Нашата звезда преминава през 11-годишни цикли на активност, с подчертан пик и спад, известни като слънчев максимум и слънчев минимум. Слънчевият минимум, когато магнитното поле на Слънцето е най-слабо, настъпва, когато магнитните полюси на Слънцето сменят местата си. Последният слънчев минимум настъпи през декември 2019 г.

Това означава, че в момента ескалираме към слънчевия максимум, когато слънчевото магнитно поле е най-силно. Тъй като магнитното поле на Слънцето контролира неговата активност, това означава, че ще наблюдаваме нарастване на слънчевите петна, слънчевите изригвания и СМЕ. (Слънчевите петна са временни области на силни магнитни полета, които се образуват, когато слънчевото магнитно поле се заплита.)

Слънчевият максимум трябва да настъпи около юли 2025 г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!