29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Литературен салон „Spirt & Spirit” в Пловдив посреща Георги Връбчев

kniga

Пещера- Пловдив. Тази вечер Литературният салон „Spirt & Spirit” ще представи новия сборник разкази на писателя Георги Връбчев „Акорди“. В книгата нотариусът, член на Съюза на българските писатели и носител на 6 международни и наши литературни награди за поезия и проза, разказва истории от живия живот.

Георги Връбчев

В тях се срещат адвокат-мечтател, който открива, че личната му абстиненция е любовта; софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси младо момиче в навечерието на Коледа; девойка, която се бори с живота, въоръжена с виолончелото си.  Обединяващото звено в разказите на Връбчев е музиката. Тя присъства и като фон, и като сосновна линия, вплетена е и в заглавието.

„Между разказите – случайни или нарочни – съществуват нишки, които ги свързват. И изобщо гледам на книгата, а и докато я пишех, като на части от една обща композиция“ – казва Георги Връбчев, любител на рокендрол, с какъвто завършва книгата.

Представянето ѝ пред пловдивската публика ще е съпроводено с акомпанимент на китара в изпълнение на Михаил Паев. Модератор на литературната среща е Мирослава Цанева, началото е в 19:00 часа. 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!