29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:57, 14 март 20221min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Автоапаши откраднали страничните огледала на два автомобила са установени и задържани от служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. В петък в участъка бил получен сигнал от 44-годишен жител на квартала. Той съобщил, че от паркираните пред жилищния блок където живее джип „Порше“ и лек автомобил „Мерцедес“ липсват страничните огледала. Те били изкъртени от неизвестни апаши, който ги откраднали. Екипи от участъка незабавно предприели оглед и издирвателни действия „по горещи следи“. Не след дълго в тяхното полезрение попаднали и извършителите на посегателството. Оказало се, че това са двама мъже на 24 и 34 години, и двамата от същия квартал. Откраднатите огледала са открити и иззети , а по случая е образувано бързо производство.

Пазарджик. Криминалисти от РУ-Пазарджик заловиха трима тийнейджъри заради извършена от тях вандалска проява. В средата на февруари в полицейското управление на областния град била депозирана жалба от 30-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре. Младият мъж съобщил на органите на реда, че неизвестни са потрошили страничните стъкла на паркираните пред къщата му два леки автомобила „БМВ“. С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Така след близо едномесечно разследване те установили, че автори на посегателството са трима 18-годишни тийнейджъри. Единият от тях е жител на същото село, вторият е от Пазарджик, а третият от Септември. Спрямо тях е образувано досъдебно производство.

Септември. Двама братя използвали в търговски обекти фалшиви банкноти са установени и задържани от септемврийски криминалисти. Сигнал за прокараните в обръщение неистински банкноти органите на реда получили в петък от управителите на търговски обекти в Септември. На място незабавно били изпратени екипи на група „Криминална полиция“, разследващ полицай и експерт, които провели разговор в търговците и иззели две неистински банкноти всяка с номинал от 50 лева от два магазина в града. В резултат на проведеното разследване скоро била установена самоличността на мъжете пуснали в обръщение парите. Оказали се братя на 33 и 25 години, и двамата от Септември. Те са стари познайници на органите на реда, имат множество криминални регистрации. При задържането у по-младия били открити 6 фалшиви банкноти с номинал от 50 лева, една от 100 евро и две по 20 евро. Двамата са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. Изясняват се и други места, където са правили опити да прокарат в обръщение неистинските парични знаци, както и техния произход. Спрямо братята се водят досъдебни производства.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!