28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

АПИ: На път, подготвени за зимни условия

traianovi vrata zima

Шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Сняг вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

305 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване при понижение на температурите. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Поради обилен снеговалеж и за почистване е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проходите “Превала”, “Рожен”, “Печинско” и “Предел”, както и по път III-198 Гоце Делчев – Катунци през “Попови ливади” и път I-6 ГКПП Гюешево – Кюстендил. За почистване е ограничено движението на МПС над 12 тона на АМ “Тракия” в посока София, на територията на област Пазарджик. Поради снеговалеж и навявания е затворен за всички автомобили най-високият старопланински проход – “Троянски”.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!