29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Къде какво кълве по родните водоеми към 7 март

ribar zima

ЯЗОВИР „МАЛЪК БЕГЛИК“

Баба Марта засега не е особено благосклонна към риба­рите, но пък задържалото се студено време и към 7 март удължи сезона на подледния риболов поне на ро­допските язовири по оста Батак-Доспат. На „Малкия Беглик“ като че ли се струпваха най-много рибари и има защо – там става най-динамичен риболов. Рибите (костури и бабушки) са предимно дребни, по пък са нагъсто и може даже да се ловят серийно.

ЯЗОВИР „ГОРНИ ДЪБНИК“

На снежен декор се радваха рибарите, решили да дойдат до най-големия язовир в Плевенска област от началото на март. Имаше такива, но не толкова за риболов от брега, а преди всичко идваха с цел влизане с лодка и търсене на бели риби с джигови примамки. В улова преобладават риби от кило до две, но има и доста по-големи, с които срещите все пак са инцидентни. Все още няма вести за трайно раздвижва­не на мирна риба.

ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

Горнооряховецът Иван Митев храна 10-килограмова бяла риба при скорошен риболов на джиг от лодка. Трофеят е бил с видимо издут от хайвер корем и е освободен свое­временно, за да даде поколение. За съжаление, г-н Митев не пожела да го включим в конкурса и няма как да покажем снимка с уловената риба, а си заслужаваше. От началото на този месец се забелязва засилено рибарско присъствие по язовира – на вода и по бреговете.

ЯЗОВИР „МАНДРА“

Доста добър риболов на каракуди са направили бургаски рибари на този язовир. Залагали са на фидерни въдици, със замятане на по-далечна дистанция. По устията на вливащите се реки в яз. „Мандра“ към 7 март вече започва да излиза риба и там присъствието да се засилва, но тепърва ще говорим за по-силни резултати в риболова.

ЯЗОВИР „БЕБРЕШ“

Изби риба в приустиевата част на язовира, около вливане­то на едноименната река и то още в поредицата меки дни в края на февруари. Рибари правят сносен риболов на плувка с „разна дребна“ – уклеи, бабушки, костури, кефалчета. Но да предупредим: това не е всекидневие. В някои дни рибите са много опърничави и почти отказват да кълват или ако го направят, то ще е чак в следобедните часове.

РЕКА ОГОСТА

Обособената пъстървова зона под стената на едноимен­ния язовир (в самия град Монтана) продължава да е привле­кателна територия за спинингисти. Едрите балканки сякаш леко се отдръпнаха, вероятно заради засиления човешки пресинг, но все пак се хващат риби, макар и не всички да са с впечатляващи габарити. Припомняме, там се лови в режим „хвани-пусни“, а контролът от страна на ИАРА е засилен. Нас­коро съставиха актове на рибари, прибрали уловената риба.

 

 

 

 

Източник : / https://www.slrb.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!