27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Зимен спортен празник на Свети Константин

zimen praznik medali
Свети Константин над Пещера отекна от музика в съботния ден
Снимка : peshteraprim

Пещера. Малки, големи и още по-големи момичета и момчета придружени от каки, батковци и от родителите си избраха съботния ден за да вземат участие в зимен спортен празник, който се проведе на пистите в с. Свети Константин. Въпреки трудните метеорологични условия на курортното селище, тук пристигнаха любители на белите спортове от Пещера, Пазарджик, Пловдив и Батак.

 

Участниците взеха участие в гигантски слалом за момичета и момчета от 6 до 16 години
Снимка : peshteraprim

Организатори на спортната проява са Община Пещера със съдействието на СК „Фаворит“ и ТД „Купена“. Тук пристигнаха кметът на Пещера Йордан Младенов, зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова и Галя Стоянова-секретар на Община Пещера. Гост на събитието бе д-р Николай Пенев- председател на местния парламент.

Снимка : peshteraprim

Празникът бе открит от градоначалника Младенов, който пожела на младежите спортсменски дух, здраве и късмет в класирането. Младенов се ангажира ежегодно да организира провеждането на надпреварата в ски дисциплините. Идеята е в рамките на целия ден децата от региона да се включат в забавни игри и практикуването на зимни спортове.

На участниците бяха осигурени ски оборудване, състезателни номера и добра организация. От страна на Общината бяха доставени закуски, топли напитки, грамоти за участниците, както награди и медали за призьорите. Освен състезателните дисциплини всички присъстващи се включиха в надпреварата по дърпане на въже и скачане с чували.

Снимка : peshteraprim
Снимка : peshteraprim

 

Спортният празник започна с изследване на състезателните участъци и запознаване с особеностите на трасето. После съдиите дадоха старт на състезателните игри и децата започнаха спортната надпревара. По време на етапите не бяха регистрирани контузии и падания на участниците.

Снимка : peshteraprim

Всички деца участвали в ски надпреварата и състезателните игри бяха наградени от кмета Йордан Младенов. Награди връчиха д-р Пенев, зам.-кметовете, секретаря на Общината и ръководителите на „Фаворит“ и „Купена“.

Снимка : peshteraprim

Зимният семеен празник  бе посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставят природата и планината.

С много веселие и смях всички участници останаха с убеждението, че младите скиори ще се реализират в утрешния ден като ски учители и туристически водачи.

 

Ето и резултатите :

Момичета до 8 години

  1. Кристияна Темелкова-„Канари“ Пловдив
  2. Вася Шенкинова – „Фаворит“ Пещера
  3. Ема Тонева- Пловдив

Момчета до 8 години

1.Йордан Анев- Пещера

2.Георги Темелков- „Канари“ Пловдив

3.Емил Мирчев- Пещера

Момичета до 10 години

  1. Лилия Шаркова-„Фаворит“ Пазарджик
  2. Полина Канева-Пловдив
  3. Виктория Гозманова- „Канари“ Пловдив

Момчета до 10 години

1.Димитър Тотин „Фаворит“

2.Ивайло Моллов- „Канари“ Пловдив

3.Васил Стайков- „Фаворит“ Пещера

Момичета до 12 години

1.Мони Ташева- „Фаворит“ Пазарджик

2.Мария Хрискова- ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак

3.Мария Власева- ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак

Момчета до 12 години

1.Йордан Стоянов- „Канари“ Пловдив

2.Димитър Пенков- „Канари“ Пловдив

3.Юлиян Търкаланов- „Канари“ Пловдив

Момчета до 14 години

1.Йордан Марков -Пловдив

Момичета до 16 години

1.Катерина тасева- „Фаворит“ Пещера

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!